Åtgärder mot bostadsinbrotten

Hur stoppa bostadsinbrotten

Åtgärdsförslag: Hur stoppa bostadsinbrotten, stölder av mopeder, cyklar och andra tillhörigheter.
(Se även stoppa-bildelsstolderna.nu ) samt klicka på PDF dokumentet längre ner på sidan. Där finns en mängd bra tips, förslag på larm, övervakningskameror, spotlights med rörelse sensor, hemautomation för belysning, DNA märkning mm inkl. kostnadsindikationer.

Det måste till radikala och konkreta åtgärder på ett flertal plan – räcker inte med långa tjusiga rapporter från Polisen, BRÅ, Villaägarna. Tjuvarna läser inte de rapporterna ändå…

Lagstiftningen måste skärpas.

Polisen måste jobba effektivare och på ett annat sätt. Varför skall svensk polis vara sämst i Norden och brittiska polisen 4 ggr effektivare!

Polis, socialtjänst och åklagare måste ta tag i problemet barn/ungdomar som begår brott – på ett bättre sätt. Bättre att stämma i bäcken än i ån…

Våra politiker måste ta detta på ett större allvar.

Villaägarnas ansvar

Villaägarna själva måste inse att det är så här det ser ut för närvarande och tyvärr kommer att fortsätta se ut en tid framöver.
Många villaägare – som ändå bor i hus värda mellan 4 – 10 milj verkar leva i tron – att inbrott eller bildelsstöld, det händer inte mig –
det händer bara andra i mitt område. Man lägger hellre pengarna på att köpa en ny 10″ större platt-TV eller en exklusiv utegrill.
Bilägarna som köper lite lyxigare bil kostar hellre på 30 000 på en värsting multimedia/GPS utrustning – än maximerar stöld och inbrottsskyddet för bilen.
Jag kan t.ex. inte förstå – hur NÅGON villaägare INTE kan ha införskaffat och DNA märkt sina värdesaker och stöldbegärliga föremål:

Kostnad: 800kr  TID: Några timmar. Enligt min mening är det helt fel PRIORITERING.

Kolla det här avsnittet ur TV serien Stoppa tjuven – Villainbrott  så får man lite insikt i hur tjuvarna resonerar (åtminstone en del av dem..)
Läs även Tjuvarnas knep – hur tänker tjuven (sida på denna sajt)

Om du klickar på bilden nedan så öppnas en PDF med informationen, tips och förslag på förebyggande åtgärder och utrustning, kostnadsindikationer.

Men läs gärna även denna sammanställning som DN gjort där det också finns en tydlig och bra grafik
Bra inbrottsskydd kräver mer än bara lås (DN)  

Läs också vad lager säger om kameraövervakning

SMARTO Sammanställig och lättare tester av övervakningskameror

Hur stoppa bostadsinbrotten – i denna
Handbok finns tips och åtgärdsförslag